Rita Ruibing
De therapeut

Na jarenlang te hebben rondgelopen met buikklachten die te wijten waren aan het prikkelbare darm syndroom (PDS), het proberen van vele middelen en het aanpassen van mijn voedingspatroon, alles zonder enig resultaat, besloot ik een behandeling Colonhydrotherapie te ondergaan.

Na de eerste behandeling voelde ik me erg opgelucht en na meerdere malen spoelen was het resultaat voor mij verbluffend. Nu pas voelde ik duidelijk dat mijn buik altijd negatief aanwezig was geweest! Fysiek en mentaal veranderde er veel. Mijn buikpijn verdween en ik voelde duidelijk aan wat mijn lichaam wel en niet kon verdragen, zowel qua voeding als inspanning. Ik leerde ontspannen en loslaten en er ontstond innerlijke rust. De reacties uit mijn omgeving bevestigden mijn positieve gevoel, het was dus ook aan de buitenkant te zien… ‘je straalt’, ‘ben je verliefd’ , ‘draag je kleurlenzen’….

Dit positieve gevoel wilde ik delen en doorgeven! Ik besloot de benodigde opleidingen te volgen en na ruim een jaar als Colonhydrotherapeut in de praktijk van een natuurgeneeskundig arts te hebben gewerkt besloot ik een eigen praktijk te starten.

Op 1 maart 2010 opende TotalDetox haar deuren.

Graag tot ziens!

Rita Ruibing 

© 2010 created by Studio Vensterbank